"Jos turrutat vaikeat tunteesi ja haavoittuvuutesi, tukahdutat helposti myös ilosi ja luovuutesi."

-Brene Brown-

Olen Maija Laatunen, ammatiltani terveydenhoitaja (Valvira) ja kognitiivinen lyhytterapeutti. Koulutukseeni sisältyy yksilö- ja parilyhytterapia.

Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa pari- ja perhepsykoterapeutiksi Jyväskylän yliopistossa. Pari- ja perhepsykoterapian viitekehystä voidaan soveltaa erinomaisesti myös yksilötyöskentelyssä, liittyväthän yksilön kokemat ongelmat hyvin usein tavalla tai toisella pari- ja perhesuhteisiin. 

S. 1982.
 

Luonteeltani olen varsin rauhallinen, mutta työskentelyotteeni on aktiivinen ja osallistuva. Minulle on tärkeintä turvallinen ja luottamuksellinen yhteistyösuhde, joka on kaiken työskentelyn perusta.

Uskon vahvasti dialogiseen työskentelytapaan, jonka lähtökohtana on kohdata toinen ihminen avoimesti tasavertaisessa keskustelussa, määrittelemättä häntä etukäteen. Siinä kunnioitetaan ihmisen yksilöllistä tarinaa ja ympäristöä, jotka vaikuttavat hänen tapaansa tuntea, ajatella ja toimia. Dialogisuus haastaa oire- ja diagnoosikeskeisen hoitomallin, jossa ihminen oireiden takaa voi olla vaarassa unohtua. Psykoterapeuttiopintoni pohjautuvat dialogiseen ihmiskäsitykseen.

Käytän työssäni kognitiivisia, ratkaisukeskeisiä ja pari- ja perhepsykoterapian menetelmiä. Kognitiivisen terapian mielikuvapohjaisia ja kokemuksellisia harjoituksia suosittelen lämpimästi kaikille asiakkailleni.

Paha olo, tyhjyyden tunne, ahdistus, stressi ja paineet, kohtuuttomat kokemukset, lapsuuden painolastit, parisuhdeongelmat, uskottomuus, erot – nämä teemat kuuluvat päivittäiseen työhöni. Yhteydenottoon riittää, että sinulla on tarve keskustella ja tapaamisen myötä sovimme menetelmistä ja tavoitteista yhdessä. Yleisenä tavoitteena hoidolle on, että hyvinvointisi paranee ja itseymmärryksesi lisääntyy.

Erityismielenkiinnonkohteeni: kehityksellinen trauma, kiusaamiskokemuksista selviäminen, rajat, arvotyöskentely, skeemat eli tunnelukot, pariterapia, narsismi ylisukupolvisena häpeätraumana.

Täältä löydät Minduu-profiilini.

Koulutus- ja työkokemustaustaani

  • Psykoterapeuttiopiskelija, voimavarakeskeinen pari- ja perhepsykoterapia (Jyväskylän yliopisto) 1/24 - 5/27
  • Kognitiivisen lyhytterapian pätevyys (Integrum)
  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja psykoterapeuttiset valmiudet (Lyhytterapiainstituutti)
  • Terveydenhoitaja/sairaanhoitaja AMK (Metropolia Ammattikorkeakoulu)

Olen työskennellyt 20 vuotta terveydenhuoltoalalla. Terapiatyön lisäksi minulla on monipuolista työkokemusta mm. työterveyshuollosta, elämäntapamuutosvalmennuksesta (Painonhallintatalo, HUS) sekä yli 10 vuoden omakohtainen kokemus kolmivuorotyöstä. Saan säännöllisesti täydennyskoulutusta ja työnohjausta.

Palasia elämästäni

Olen varsinainen kotikissa ja mitä enemmän kilometrejä on takana, sitä enemmän huomaan arvostavani ihan tavallista arkea ja elämää. Tämä työ on minulle merkittävästi enemmän kuin pelkkä työ ja keino hankkia elanto, se on elämäntapani ja unelmani, joka on vaatinut ja vaatii paljon, mutta antaa kuitenkin enemmän kuin ottaa. Muita tärkeitä asioita minulle ovat mm. rivitalopihan puutarhanhoito, musiikki, jooga, pilates ja luonnossa liikkuminen. En omista ajokorttia ja mieluiten liikunkin paikasta toiseen pyörällä tai kävellen. Vuoden kohokohtani on joka syksy toteutuva ruskareissu Kolarin ja Muonion seudulle yhdessä puolisoni kanssa. Olen asunut koko aikuisikäni pääkaupunkiseudulla, syntynyt Keski-Suomessa ja kasvanut Hämeessä, mutta sydämeltäni olen ilman muuta lappilainen! Haaveilen Lappiin muutosta, ikivanhasta tunnelmallisesta puutalosta ja sen villiintyneessä puutarhassa hääräämisestä.

Täältä saat minuun yhteyden. Laita matalalla kynnyksellä viestiä, niin sovitaan sinulle sopiva tutustumiskäynti!