"Jos turrutat vaikeat tunteesi ja haavoittuvuutesi, tukahdutat helposti myös ilosi ja luovuutesi."

-Brene Brown-

Olen Maija Laatunen, ammatiltani terveydenhoitaja/sairaanhoitaja (Valvira) ja lyhytterapeutti. Koulutukseeni sisältyy yksilö- ja parilyhytterapia. Viitekehykseni on kognitiivinen ja ratkaisukeskeinen.

Tammikuussa 2024 jatkan opintojani psykoterapeuttikoulutuksessa Jyväskylän yliopistossa (voimavarakeskeinen pari- ja perhepsykoterapia) ja palvelutarjontani laajenee työnohjattuun koulutuspsykoterapiaan. 

S. 1982.
 

Olet lämpimästi tervetullut lähi- tai etävastaanotolleni keskustelemaan luottamuksellisesti elämän eri vaiheissa! Vastaanotollani tyypillisiä teemoja ovat esimerkiksi epämääräinen paha olo ja tyytymättömyys, työhön ja opiskeluun liittyvät paineet, ahdistus, parisuhdehaasteet ja elämäntapamuutokset. Olen kiinnostunut monipuolisesti ihmisyyteen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Tavoitteenani on tarjota turvallinen tila ja aika sille, että vaikeatkin ajatukset, tunteet ja kokemukset voivat tulla esille ja niiden kanssa ei jää yksin. Yhteydenottoon riittää, että sinulla on tarve keskustella ja tapaamisen myötä sovimme yhteistyömme tavoitteista ja menetelmistä. Yleisenä tavoitteena hoidolle on, että hyvinvointisi paranee ja pystyt elämään omannäköistäsi elämää.

 Täältä voit lukea lisää palveluistani.

Koulutus- ja työkokemustaustaani

  • Kognitiivisen lyhytterapian pätevyys (Integrum Institute for cognitive therapies Finland®, kouluttajana kouluttajapsykoterapeutti, psykologi Juhani Laakso) valm. 10/2023
  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja psykoterapeuttiset valmiudet (Lyhytterapiainstituutti, kouluttajina kouluttajapsykoterapeutit Ben Furman, Maiju Ahola ja Dan Lundberg) 
  • Terveydenhoitaja/sairaanhoitaja AMK (Metropolia Ammattikorkeakoulu)

Olen työskennellyt lähes 20 vuotta terveydenhuoltoalalla. Minulla on monipuolista työkokemusta mm. työterveyshuollosta, Terveyskylän Painonhallintatalosta (HUS) sekä yli 10 vuoden omakohtainen kokemus kolmivuorotyöstä. Käyn säännöllisesti täydennyskoulutuksissa ja työnohjauksessa.

Ihminen ihmiselle

Luonteeltani olen varsin rauhallinen, mutta työskentelyotteeni on aktiivinen. Kuuntelen aktiivisesti, ohjaan eteenpäin kysellen, tarjoan vaihtoehtoisia näkökulmia. Pyrin siihen, että yhteistyöilmapiiri välillämme on turvallinen, rento ja avoin. Olen käynyt itsekin monet vaikeudet läpi ja voit luottaa siihen, että en arvostele tai tuomitse sinua millään tavalla. 

Vapaa-ajallani mulle on tärkeää kiireetön kotona oleminen ja rivitalopihan puutarhahommat, jooga ja luonnossa liikkuminen. En omista ajokorttia ja mieluiten liikunkin paikasta toiseen pyörällä tai kävellen :) Aamu-unisena iltavirkkuna olen tosi iloinen siitä, että nykyisin saan tehdä töitä oman luonnollisen rytmini mukaan eli iltapainoitteisesti.

Vuoden kohokohtani on joka syksy toteutuva ruskareissu Kolarin ja Muonion seudulle yhdessä puolisoni kanssa. Olen asunut koko aikuisikäni pääkaupunkiseudulla, syntynyt Keski-Suomessa ja kasvanut Hämeessä, mutta sydämeltäni olen vahvasti lappilainen!

Hyvinvointi on kokonaisuus

Mieltä ja kehoa ei voi erottaa toisistaan, vaan mielen ja kehon välillä on jatkuva, saumaton yhteys, mikä on tärkeää ottaa huomioon. Psykofyysisessä lähestymistavassa hyödynnetään sitä, miten tunteet ja tuntemukset koetaan kehossa. Keho ja siinä tapahtuvat tuntemukset ovatkin myös tärkeitä terapeuttisen työskentelyn kohteita.

Huom! Masennuksen ja uupumuksen taustalta voi löytyä myös somaattisia syitä, jotka ovat hyvin usein täysin hoidettavissa. Saat tarvittaessa kauttani suosituksia myös muista terveydenhuollon ammattilaisista.

Täältä saat minuun yhteyden. Laita rohkeasti viestiä ja jutellaan lisää!